Sosionominsalaatti

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arviota)
Loading...

Klassikko jo syntyessään. Sosionominsalaatti on ruokaisa, mutta viinirypäleiden makeuden ansiosta hyvin raikas. Kaupan valmiiksi grillaamat broilerit ovat paitsi hyviä, yleensä myös todella edullisia.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

  • 1 grillattu broileri
  • 3 oksaa varsiselleriä
  • 250g fusillipastaa (kuivana)
  • 400g vihreitä viinirypäleitä (kivetön)
  • 1 frisee-salaatti
  • 1 iso punainen paprika
  • 200g kovaa italialaista juustoa (parmesaania tai grana padano)
  • koura tuoreita yrttejä valinnan mukaan

Kastike

  • 1,5dl majoneesia
  • 1,5dl kermaviiliä
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 tl ruokosokeria
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Revi salaatti pieneksi ja laita lävikköön. Huuhtele ja jätä kuivamaan.

Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä “al dente” ja jäähdytä. Sekoita kastikeaineet ja jätä maustumaan.

Perkaa broileri pieniksi paloiksi. Paloittele sellerinvarret ja paprika. Leikkaa viinirypäleet kahtia. Lastua juusto.

Sekoita jäähtyneeseen pastaan kastike. Heitä myös kanat, selleri, juusto ja paprika joukkoon. Pyörittele sekaisin.

Lisää myös viinirypäleet ja pyöräytä varovasti sekaisin.

Valikoi sopiva kulho ja laita frisee-silppu pohjalle ja reunoille. Asettele sitten salaatin pastaosa keskelle kulhoa keoksi. Koristele sosionominsalaatti yrteillä ja viinirypäleillä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi