Soija-portterihirveä

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arviota)
Loading...

Olisiko tässä maailman maistuvin hirvipata? Soijasta suolaa, sipulista makeutta ja oluesta tumman paahteiset aromit. Pitkä haudutus ja makunautinto on taivaallinen.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

  • 800g hirvenpaistia
  • 2 isoa sipulia
  • 1 pullo portteria
  • 0,5 dl tummaa soijaa
  • 1 koura viherpippureita
  • voita

Kuori ja leikkaa sipuli ohueksi siivuksi. Ei tarvitse olla turhan tarkka, sipulit sulavat kastikkeeseen pitkän haudutuksen aikana.

Leikkaa hirvenpaisti kalvottomaksi peukalonpäänkokoiseksi kuutioksi. Paista pannulla voin kanssa lihan pintaan väri ja siirrä pataan. Voit tehdä tämän parissa kolmessa erässä.

Kiehauta pannu portterilla ja kaada pataan. Ruskista sipuleja parissa erässä pannulla voin kanssa ja siirrä nekin pataan. Mausta hirvipata viherpippureilla. Kaada pataan vettä sen verran että ainekset juuri ja juuri peittyvät.

Anna hirvipata hautua liedellä kansi raollaan kevyesti kuplien ainakin kolme tuntia, välillä sekoittaen. Tässä ajassa nesteet haihtuvat, kastike sakenee ja sipulit ovat sulaneet kastikkeeseen.

Heti kun hirvi alkaa hajota sekoittaessa, ota pata pöytään. Ei haittaa vaikka hirvipata tekeytyy pöydässä puolen tunnin ajan ennen aloittamista.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

Kommentoi