Soija-hunajamarinoitu entrecote

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (59 arviota)
Loading...

Naudan entrecote on rasvaisuutensa vuoksi hyvä grillattava. Koska se ei kuivu helposti sen voi kypsentää myös kypsäksi. “Välikyljys” myös imee kiitettävästi marinadin makua itseensä.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

1 kg entrecotea palana (pihvitkin käyvät)

lihamarinadi

  • 4 rkl hunajaa
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl suolaa
  • chiliä maun mukaan

Sekoita marinadiainekset kupissa. Ota puolet talteen ja lorauta loput isoon pakastepussiin.

Työstä entercote puhtaaksi pintarasvoista ja kalvoista. Laita liha sellaisenaan marinadipussiin, jääkaappiin ja anna marinoitua 2 tuntia – yön yli.

Ota entrecote tuntia ennen paistoa huoneen lämpöön. Säästä marinadi. Paista grillissä tai pannulla nätit raidat pintaan. Siirrä sitten liha grillin epäsuoraan lämpöön (tai uuniin 175C) kypsymään. Kilon entrecotea saa paistella 50-60 minuuttia  läpikypsäksi. Pihvit tulee nopeammin.

Anna lihan vetäytyä paiston jälkeen hetki ja leikkaa paloiksi tarjoiluastiaan. Kiehauta marinadi ja lusikoi kastikkeeksi lihan päälle.

Tarjoa Soija-hunajamarinoitu entrecote paahdettujen bataattien ja vihersalaatin kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi