Smetanamuikut

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (33 arviota)
Loading...

Savon sydämestä inspiroitu smetanamuikkuresepti on kunnianosoitus hienolle järvikalallemme.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 500g keskikoon muikkuja
  • 1 prk smetanaa
  • 1 koura tuoretta tilliä
  • 2 palaa tummaa leipää
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl voita
  • suola ja pippuri

Rouhi tumma leipä pieneksi muruksi veitsellä tai sopivalla masiinalla. Laita pannu lämpenemään ja siihen yksi rkl voita.

Paahda leipärouhetta voissa niin kauan että se muuttuu rapeaksi. Voit maustaa suolalla ja pippurilla. Ota talteen ja putsaa pannu.

Toinen rkl voita pannulle ja tiukka lämpö. Muikut tasaisesti pannulle ja parin minuutin paisto per puoli. Suolaa ja pippuria sekä puolikkaan sitruunan mehu. Smetana myös pannulle ja pannu pois liedeltä. Hölskytä pannua niin että smetana peittää muikut tasaisesti. Ripottele rapeat leivänmurut päälle.

Koristele pannu tillisilpulla ja sitruunalohkoilla. Nosta smetanamuikut pannussa pöytään.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi