Smash burger

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Juuri kun luulit että kaikki hampurilaiset on nähty, tulee smash burger. Smash burgerin idea on painaa jauhelihataikina kovaa kiinni pannun pintaan, jolloin pihvin ulkopinnat rapeutuvat ja mehut pysyvät hyvin sisällä.

Ainekset neljälle

  • 600-800g naudan jauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 punasipuli
  • 200g monterey jack tai cheddar -juustoa (tai muuta maukasta, hyvin sulavaa juustoa)
  • 2 rkl ruokaöljyä

Lisäksi perustarvikkeet hampurilaiseen:

  • 4 burgerisämpylää
  • majoneesia
  • ketsuppia
  • suolakurkkua

Vinkki: Smash burgeriin kannattaa valita hyvin rasvaista rotukarjan jauhelihaa. Se kestää hyvin kuumaa pannua ja nopeaa paistamista, jota Smash burgerissa tarvitaan.

Lähde liikkeelle jauhelihan maustamisesta. Hyvään, punakaksi jätettävään burgeripihviin tulee vain naudan jauhelihaa, suolaa ja pippuria. Siinä se.

Jätä burgeritaikina maustumaan pöydälle hetkeksi.

Siivuta sipuli, juusto ja suolakurkut odottelemaan vuoroaan. Valmistele sämpylät uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Lämmitä grillivastuksien alla nopeasti rapeaksi.

Valitse iso paistinpannu. Lorauta öljyä pintaan ja ala ottaa lämpöä reippaasti. Pyörittele jauhelihataikinasta neljä palloa.

Laita pallo pannulle. Paina pihvi litteäksi leveällä paistinlastalla (voimaa käyttäen) pannun pintaan. Paina myös sipulirenkaita pihvin pintaan. Smash burgeria kannattaa painaa myös paistamisen aikana. Se kun tuppaa nousemaan koholle. Tee sama muille burgeripihveille.

Parin minuutin päästä käännä sipulipuoli alaspäin. Näin sipuli paistuu pihviin kiinni. Yläpuolelle juustosiivuja sulamaan.

Kun juusto on hieman sulanut, kasaa smash burgerit ja iske kiinni saman tien.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi