Sloppy Joe -hampurilainen

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

Sloppy Joe -hampurilainen on USA:n syvästä etelästä kotoisin oleva kaikkien lohturuokien “grandma”. Pihvin kypsyydestä ei tarvitse olla nyt huolissaan, koska Sloppyyn tehdään maukas ja haudutettu jauhelihakastike.

Ainekset neljälle

  • 4 briossisämpylää
  • 400g sika-nautajauhelihaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl siirappia
  • 1 rkl worchestershire-kastiketta
  • 1 tl suolaa
  • muutama tippa tabascoa

Päälle

  • 150g Monterey Jack- juustoa tai cheddaria
  • 2 suolakurkkua
  • 4 rkl kuivattua sipulia
Dijon-majoneesi
  • 4 rkl majoneesia
  • 1 rkl dijon-sinappia

Vinkki: Sloppy Joe -hampurilainen on nimensä mukaisesti sottaista syötävää. Kukaan ei estä syömästä sitä haarukalla ja veitsellä. Kasaa siinä tapauksessa avomalliseksi lautasilla.

Silpusta sipulit ja laita pannulle oliiviöljyyn kuullottumaan.
Pese ja kuutioi paprika. Laita jauheliha ja paprikat pannulle. Paista hetki.
Lisää tomaattipyree, siirappi ja worchestershire-kastike. Mausta suolalla ja tabascolla.
Hauduta jauhelihakastiketta hissukseen noin puoli tuntia. Sekoita välillä. Ideana on, että saadaan jauhelihakastikkeesta hyvin tummaa ja kiinteää – silti mehukasta.
Raasta sillä aikaa juusto ja siivuta suolakurkut. Sekoita majoneesi.
Kun jauhelikastike alkaa olla valmis, paahda toisella paistinpannulla briossien leikkuupinnalle väriä. Lisää voita halutessasi.
Kasaa Sloppy Joe -hampurilainen näin: pohjan päälle reilusti dijon-majoneesia. Sen päälle jauhelihakastiketta, juustoraastetta, suolakurkkua ja rapeaa sipulia. Kansi kiinni ja ääntä kohden. Olutta on syytä olla reipas lasi vieressä.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi