Sitruunarisotto

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (21 arviota)
Loading...

Raikas sitruunarisotto on mukavan täyttävä lisuke esimerkiksi lohiruoalle. Se tulee näppärästi ja nopeasti paistinpannulla.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 sipuli
  • 50g parmesaania
  • tuoretta tilliä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruuna
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • keitettyä vettä n. litra

Silpusta sipuli hyvin hienoksi. Lorauta oliiviöljy korkeareunaiselle paistinpannulle. Kuullota sipulista vedet pois. Riisit myös mukaan, pyöräytys, sitten suolat ja pippurit. Purista sitruunasta mehut sekaan.

Ala lisäilemään vettä pari desiä kerrallaan. Pyörittele välillä ja kun risotto alkaa kuivua, lisää jälleen vettä. Raasta parmesaani riisin kypsyessä.

Veden lisäämistä jatketaan niin kauan, että riisi on sisältä vielä hiukan napakka. Risoton on oltava valuva eikä kiinteä.

Sekoita lopuksi parmesaani mukaan ja nostele sitruunarisotto lautasille. Koristele tillisilpulla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Reseptistä puuttuu kuiva valkoviini, 2 dl, joka lisätään ennen muuta nestettä ja annetaan imeytyä riisiin. Veden sijasta enemmän makua antaisi vihannesliemi. Ennen parmesaania lisäisin tuhdin nokareen voita ja sitruunan raastetetun kuoren sekä vähän kurkumajauhoa väriä antamaan. Kunnon sekoitus ja mahdollisesti lisää lientä. Näin tehden tulee todella hyvää.

    • Kiitokset, näillä saa variaatioita reseptiin. Valkoviini jätettiin tästä reseptistä pois, koska sitruuna tuo tarvittavan hapokkuuden.

Kommentoi