Pirteän makuiset sitruunamuffinssit sulavat suussa kahvipöydässä. Muffinssit ovat varsin helppotekoisia ja ne kestävät myös pakastamista, eli tee kunnon potti kerralla.
Ainekset, noin 16 kpl
Muffinssitaikina
- 100g voita
- 2dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1,5 dl rahkaa
- 4 dl hienoja vehnäjauhoja
- 2 tl ruokasoodaa
- 1/2 sitruuna
Kuorrutus (ei pakollinen)
- 4 dl tomusokeria
- 4 rkl sitruunanmehua
- nonparelleja tai muita koristeita
Ota voi pehmenemään hyvissä ajoin.
Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita. Purista puolikkaasta sitruunasta mehu, lisää rahka sekä kuiva-aineet. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina muffinssivuokiin.
Uuni 180 asteeseen ja paista muffinsseja noin 20 min. Testaa haarukalla – jos taikinaa ei tartu haarukkaan, voit ottaa uunista. Jäähdytä hetki ja nauti vaikka kaakaon kanssa.
Kuorrutus: Kaada tomusokeri sekä sitruunanmehu kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Anna muffinssien jäähtyä 5 minuuttia ja kaada kuorrutus päälle. Voit myös lisätä nonparelleja koristeeksi.
Ei muuta kuin onnea leipomiseen!