Mantelista sitruunakanaa

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arviota)
Loading...

Sitruunakana on piristävä ja kevyehkö ruoka. Jogurtissa ja sitruunassa marinoitu kanavarras saa mukavaa ryhtiä mantelista ja aromia neilikasta. Sopii myös loistavasti pääsiäiseen.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 400g broilerin fileetä
  • 25g mantelilastuja
  • 1 koura lehtipersiljaa

Marinadi

  • 1 rkl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1 rkl sitruunan kuorta
  • 1 tl hunajaa
  • 1/4 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 ripaus cayennepippuria
  • suolaa ja pippuria

Sekoita marinadiainekset ja jätä tasoittumaan.

Leikkaa broileri varraskuutioiksi. Laita pussiin ja kaada marinadi päälle. Jätä jääkaappiin marinoitumaan yön yli.

Liota varrastikkuja vedessä (ei jää liha kiinni). Pujota broilerikuutiot tikkuihin ja paista grillivastuksien alla vartin verran, kääntele välillä jos meinaa kärähtää. Jos ei ole vastuksia, niin paista uuni täysillä.

Pura vartaat uuninkestävälle lautaselle, ripottele mantelilastut päälle ja ruskista sitruunakanaa vielä uunissa pari minuuttia vastuksien alla.

Revi lehtipersiljaa lautaselle ja kekoa kanat päälle. Koristele sitruunasiivuilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi