Sitruunakanaa Kanton

3
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (41 arviota)
Loading...

Sitruunakanaa Kanton tehdään helpolla “kevytfrittausmenetelmällä”, jolla saat kananpaloihin juuri sellaisen upean kuorrutuksen, kuin kiinalaisissa ravintoloissa.

Viimeksi päivitetty

Sitruunakanaa neljälle

400g suikaloitua broilerin rintafileetä

Marinadi

  • 1 rkl inkivääriä (raasteena)
  • 1 rkl sitruunankuorta (raasteena)
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • kevätsipulia koristeeksi

Frittitaikina

  • 1 kananmuna
  • 3 rkl maissitärkkelystä
  • 1 dl ruokaöljyä paistamiseen

Kastike

  • 3 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl vettä
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 tl maissitärkkelystä

Suikaloi broileri, tee marinadi ja laita pakastuspussiin jääkaappiin 2-24h.

Kun marinointi on valmis, riko pussiin kananmuna ja lusikoi sekaan maissitärkkelystä. Hiero pussia niin, että panerointi asettuu tasaisesti.

Sekoita kastike. Wokki täysille.

Lorauta ruokaöljy pannulle. Laita korkeintaan puolet kananpaloista paistumaan kerrallaan. Yritä saada ne irtonaisiksi ja kääntele metallisilla atuloilla pari minuuttia. Laita eka satsi talouspaperin päälle huilaamaan ja paista seuraava.

Kun kaikki broilerinpalat on paistettu rapeiksi kaada paistoöljy pois ja laita kanat uudelleen wokkiin. Kaada kastike sekaan ja pyöräytä nopeasti ruoka kasaan.

Koristele sitruunakanaa kantonin tapaan kevätsipulilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

3 kommenttia

    • Joutui oikein itsekin tarkistamaan mitä eroa; eli suuruste on perunasta ja tärkkelys maissista. Kiitokset huomiosta, reseptiä korjattu.

  1. Tämä oli mielestäni todella hyvä resepti, täsmälleen noilla ohjeilla sain ehdottomasti parasta paneroitua kanaa mitä itse olen tehnyt. Olisin voinut ehkä jättää kananpalat hieman suuremmiksi kun leikkasin ne aika pieniksi.

    Kastike paneroidun kanan päälle toi ruokaan mukavan hapanimelän vivahteen ja muutamat kevätsipulit koristeena kruunaavat ruoan täydellisesti.

Kommentoi