Sitruunakala Cadizin tyyliin

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arviota)
Loading...

Muikean herkullinen sitruunakala on parhaimmillaan kiinteälihaisesta kalasta tehtynä. Näitä löytyy esim. etnisten ruokakauppojen pakastealtaista.

Ainekset neljälle

  • 400g miekkakalapihvejä (tai jotain muuta kiinteälihaista kalaa)
  • 1 sitruuna, luomu
  • 1 rkl voita
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 koura mantelilastuja
  • 1 koura persiljaa
  • suolat ja valkopippuri

Aloita paahtamalla mantelilastuihin hieman väriä. Siirrä sivuun.

Pese ja raasta sitruunankuori sivuun. Purista mehu talteen.

Tarttumaton pannu kuumaksi ja voita sekä öljyä siihen, kun alkaa ritistä niin kala päälle. Paista kalan pinnat kiinni kummaltakin puolelta.

Lorauta valkoviini sekä puolikkaan sitruunan mehu pannulle ja mausta kala. Anna viinin kiehua lähes kokonaan pois ja lisää kerma.

Kiehauta ja maista. Jos haluat vielä hapokkaampaa, lisää sitruunanmehua.

Aseta sitruunakala tarjolle, kaada kastike päälle ja koristele mantelilastuilla, persiljasilpulla ja sitruunankuoriraasteella.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi