Sitruunakakku

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (151 arviota)
Loading...

Raikas, sitruunanmakuinen kahvikakku joka on hyvin helppo pyöräyttää. Sitruunakku paistuu vaivatta mehukkaaksi.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 1 sitruunan kuori sekä mehu (luomu mielellään)
  • 225g voita tai margariinia
  • reilu 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1rkl vaniljasokeria
  • 3,5dl vehnäjauhoja

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, (2 l).

Pese sitruuna hyvin, raasta kuori ja purista sitruunan mehu.

Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää sitruunankuoriraaste.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen sitruunamehun kanssa taikinaan.

Kaada taikina vuokaan ja paistele sitruunakakku uunin alatasolla noin 45min/ 175C. Tarkasta kypsyys tikulla. Anna sitruunakakun levätä hetki vuuassa ennen kumoamista.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi