Sitruuna-marenkitorttu

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (37 arviota)
Loading...

Ihanan raikas sitruuna-marenkitorttu on helppo kahvipöydän herkku. Sitruunan kun muistat ostaa, niin kaikki muut tarvittavat löytyvät yleensä suoraan kaapista.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

Pohja

  • 100g voita
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1/2tl leivinjauhetta
  • pieni loraus kylmää vettä

Täyte

  • 1 1/2dl kylmää vettä
  • 1 1/2 dl sokeria
  • n. 1 1/2 rkl perunajauhoja
  • 25 g voita
  • 1 sitruunan kuoriraaste sekä mehu
  • 4 keltuaista

Marenki

  • 4 valkuaista
  • 1 1/2 dl sokeria

Sekoita pohjan kuivat aineet pehmeään voihin. Lisää vettä vähän kerrallaan,sen verran, että saat tasaisen taikinan.

Painele taikina tasaisesti irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille. Anna levätä hetken jääkaapissa.

Pistele pohjaan haarukalla reikiä. (Jos haluat varmat reunat, laita uuniin piiraspainoksi leivinpaperinpäälle riisiä/herneitä/suolaa.)

Paista 200C noin 15 min. uunin alatasolla.

Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja kuumenna koko ajan vispilällä sekoittaen. Kunnes täyte sakenee ja kiehahtaa, ota pois liedeltä ja kaada esipaistetun pohjan päälle.

Vispaa täytteen valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen voimakkaasti vatkaten. Levitä marenkivaahto sitruunatäytteen päälle ja paista uunissa vielä noin 10 minuuttia niin että marenki saa kauniin värin.

Tarjoa sitruuna-marenkitorttu tuoreeltaan kahvin kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi