Sitruskakku jogurtista

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (16 arviota)
Loading...

Pirteän raikas, sitruksien kanssa hyydytetty jogurtti on kevyenpuoleinen mutta hyvinkin herkullinen jälkiruoka.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

  • 500g turkkilaista jogurttia
  • 3 appelsiinia (luomu)
  • 1 sitruuna (luomu)
  • 8 liivatelehteä
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 dl sokeria

Laita liivatteet viileään veteen.

Pese hedelmät hyvin ja raasta niistä kuori. Vältä valkoista (katkeraa) osaa.

Purista hedelmät pieneen kattilaan ja heitä myös kuoriraasteet kyytiin. Ala keittelemään hissukseen sellainen 15 minuuttia, niin että puolet nesteestä on hävinnyt.

Lisää tavallinen sokeri ja sekoita siirapiksi. Lisää myös liivatteet yksi kerrallaan ja sekoita. Jätä sivuun huilaamaan.

Sekoita jääkaappikylmä jogurtti ja tomusokeri. Lisää myös sitrussiirappi ja sekoita massa hyvin. Kaada jäädykemassa kakkuvuokaan (silikonista irtoaa helpoiten) ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään. Ota huoneen lämpöön vartti ennen tarjoilua. Kumoa vadille ja nauti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi