Siskonmakkarakeitto

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

Siskonmakkarakeitto on arkiruokien klassikoita. Syvempää makua keittoon saat, kun paistat siskonmakkarat ensin pannulla.

Ainekset kahdeksalle

  • 400g siskonmakkaroita
  • 2 litraa vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 porkkanaa
  • 8 perunaa
  • 2 sipulia
  • 300g lanttua
  • 1 puska persiljaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 – 4 tl suolaa
  • pippuria

Laita isoon kattilaan vettä ja laakerinlehtiä kiehumaan. Kuori ja pilko porkkana, peruna, sipuli ja lanttu. Mausta keittovesi suolalla ja laita kasvikset kypsymään.

Lorauta paistinpannulle reippaasti oliiviöljyä. Purista siskonmakkarapalloja kuorestaan suoraan pannulle ja paista niihin nätti väri pintaan. Mausta pippurilla.

Kun keittokasvikset alkavat olla pehmeitä, kaada siskonmakkarat sekä oliiviöljyt pannulta kattilaan. Kiehauta kunnolla ja silpusta persiljaa sekaan.

Nosta siskonmakkarakeitto pöytään, mutta malta vielä mieli! Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin kiehuvan kuuma keitto. Puolen tunnin tekeytymisen jälkeen keitto on sopivasti jäähtynyt ja maut tiivistyneet.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

  1. Liisa metivirta -

    Olen siskonmakkarakeiton ystävä ollut jo monta vuotta ja samalla ohjeella tehnyt. Pyöräyttänyt siskonmakkara pallukat pannulla ja lisännyt vähäsen chilirouhetta. Antaa kivasti potkua.

Kommentoi