Sipulipihvi

Sipulipihvi on nopeaa arkiruokaa jauhelihasta. Onnistuneen reseptin salaisuus piilee sipulin oikeaoppisessa kuullottammisessa, joka korostaa sipulin luontaisen makeuden.

Ainekset neljälle

  • 1 puna- ja keltasipuli
  • voita
  • ruokaöljyä
  • 600g sika-nautajauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 1 rkl maitoa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1/2 tl maustepippuria
  • 1 rkl sipulijauhetta
  • 1 tl suolaa

Kuori ja leikkaa sipulit hyvin ohueksi siivuksi. Laita pannulle 1 rkl voita ja ala kuullottamaan sipulia keskilämmöllä silloin tällöin sekoittaen.

Sekoita sillä välin maito, mausteet ja korppujauho kulhoon imeytymään. Lisää parin minuutin päästä kananmuna ja sekoita kunnolla.

Leikkaa jauheliha kulhoon pieninä paloina. Vaivaa jauhelihasta tasainen taikina ja muotoile kahdeksan tasakokoista pihviä (eli 2 sipulipihviä / annos).

Kun sipulit ovat kuullottuneet makeaksi, jopa hiukan ruskistuneet, lusikoi ne pannulta erilliseen kuppiin.

Lisää pannulle 1 rkl ruokaöljyä ja paista jauhelihapihvejä toiselta puolelta muutama minuuttia. Käännä pihvit ja jaa pehmeä sipuli keoksi pihvien päälle. Paista myös toiselta puolelta kypsäksi. Älä kuitenkaan niin pitkään, että jauheliha kuivuu.

Tarjoa sipulipihvi ja/tai paistettujen kasvisten kanssa.