Sipulikeitto

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arviota)
Loading...

Kunnolla pannulla haudutetuista sipuleista tulee paras sipulikeitto. Ranskalaiseen tyyliin juustopaahtoleipä vielä päälle ja tässä on herkkuruoka vailla vertaa.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 1 kg keltasipuleita (myös punasipulia voi käyttää seassa)
  • 1 koura timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 l kasvislientä (vaikka fondista)

Juustokrostiinit

  • 4 palaa vaaleaa leipää
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 100g gruyère-juustoa

Tarvitset kaksi pannua ja kattilan.

Kuori ja leikkaa sipulit melko ohuiksi puolirenkaiksi.

Leikkaa leivät muotoon ja laita öljyttyyn pannuun. Ala kuumentaa leipiä hissukseen korpuiksi. Kun ne ovat kuivia ja ruskettuneita raasta juustoa niiden kummallekin puolelle ja ota pois liedeltä.

Kattilaan kasvisliemi, valkoviinietikka ja valkosipulinkynsi kiehumaan hissukseen.

Toiseen pannuun reipas voi-öljy -seos. Ala kuullottaa kourallista sipulia hissukseen. Kun se on pehmeää, siirrä kattilaan. Kaikki sipulit täytyy pehmentää ensin pannulla että ne makeutuvat, jotkut kouralliset saavat jopa ruskistua reippaasti.

Anna sipulikeiton kiehua hissukseen vartin verran ja lisää riivityt timjamit kyytiin. Laita lautasille ja laita paahdetut leivät sipulikeiton päälle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

  1. Jukka Ruokonen -

    Ensinnäkin sipulit tulee leikata kokorenkaiksi. Ohuiksi mutta ei liian ohuiksi…ne ruskistetaan hyvin kevyesti mutta noin kahdenkymmenen minuutin ajan ja kannen alla …ei kosketa niihin millään välineillä vaan ravistellaan kattilaa väliajoin. Aivan aavistus sokeria …varotaan ettei sipulit hajoa…tämän jälkeen kaadetaan päälle hyvä etukäteen maustettu ( lihaliemi yrtit..timjami,basilika,valkosipuli ) ja annetaan keito hautua kannen alla jopa pari tuntia…kunnes taivaalliset maut ovat kehittyneet…riippuu sipuleista ja liemestä mutta sen tunnistaa kyllä kun keitto on valmis.

Kommentoi