Sinisimpukat salsa verde -kastikkeessa

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arviota)
Loading...

Nopeasti ryöpätyt sinisimpukat salsa verde -kastikkeessa ovat näyttävä ja herkullinen juhlaruoka merenelävien ystäville.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

  • 1 kg sinisimpukoita
  • 3 dl valkoviiniä (edullista, hapokasta ja kuivaa)

Salsa verde -kastike

  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 makea sipuli
  • 1 puska lehtipersiljaa
  • 1 dl neitsytoliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl limenmehua
  • 1 ripaus valkopippuria

Valmistele ensin simpukat. Pese ne kylmässä vedessä ja kiskaise simpukan “parta” pois. Elävät simpukat menevät kiinni viimeistään tässä kohtaa. Heitä avonaiset eli kuolleet pois.

Laakeapohjainen kannellinen kattila tai pannu liedelle ja sinne valkoviini kiehumaan.

Kuori ja silpusta sipulit niin pieneksi kuin saat. Laita kulhoon. Leikkaa myös lehtipersilja hyvin pieneksi ja sekoita sipulien kanssa. Lorauta oliiviöljyä mukaan ja mausta suolalla, limenmehulla ja pippurilla. Sekoita hyvin.

Kun viinistä on kiehunut puolet pois, kaada sinisimpukat kattilaan. Kansi päälle ja anna kiehahtaa uudelleen eli pari-kolme minuuttia. Sekoita salsa verde kattilaan, heiluttele kannen alla simpukat ja salsa verde hyvin sekaisin. Kaada koko hoito siitä suoraan tarjoiluastiaan. Simpukoita ei saa kypsentää liian kauan, muuten niistä tulee sitkeitä.

Tarjoa sinisimpukat salsa verdessä patongin kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi