Sinappisilakat

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Sinappisilakat ovat kalaherkku vailla vertaa. Kesällä uusien pottujen kanssa lyömätön yhdistelmä. Joulun juhlapöydässäkin täytyy löytyä ainakin yksi silakkaruoka.

Ainekset kuudelle

 600g silakkafileitä
Marinointiliemi
  • 3 dl vettä
  • 1 1/2dl etikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • nippu tilliä
Kastike
  • 1 rkl sinappia (Dijon käy hyvin)
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
Kiehauta liemiainekset ilman tilliä ja jätä jäähtymään. Desinfioi lasipurkki. Pese silakkafileet ja laita ne kerroksittain tillin kanssa purkkiin. Kaada jäähtynyt liemi päälle ja marinoi vuorokausi kylmässä.
Kiehauta kastikeainekset ja jäähdytä. Ota silakkafileet purkista, sekoita kastike ja aseta tarjolle. Koristele sinappisilakat tillillä.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi