Sinappi-kermakastike

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

Klassinen sinappi-kermakastike toimii loistavasti esimerkiksi lihamurekkeen kanssa. Sinapin laatua vaihtamalla saat reseptiin uusia ulottuvuuksia.

Ainekset neljälle

  • 1 punasipuli
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl dijon-sinappia
  • 1 rkl + 1 rkl voita
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 2 dl kermaa

Laita kastikekattilaan pari desiä vettä kiehumaan.

Leikkaa punasipuli ronskiksi palaksi. Tiputa kastikekattilaan, kansi kiinni ja anna kiehua pehmeäksi.
Siivilöi sipuliliemi talteen ja pese kattila. Laita liemi uudelleen kattilaan.

Keitä niin, että nestettä on enää puoli desiä jäljellä. Mausta sokerilla sekä viinietikalla. Siirrä liemi sivuun.

Laita kastikepannuun voita ja ruskista jauhoihin hiukan väriä. Lorauta sipuliliemi perään. Lusikoi dijonia myös mukaan. Vispaa kunnolla. Lopuksi myös kerma perään. Vispaa kastike sileäksi ja siloita lopuksi voilla. Tarjoa sinappi-kermakastike heti lämpimänä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi