Sillisalaatti

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Ravintolatasoinen ja näyttävä sillisalaatti on niin herkullinen, että se maistuu yleensä myös sillikammoisille, koska siinä on silli vain hienoisena mausteena. Kesän juhliin upea alkuruoka, jonka voi tehdä lähes valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 400g uusia perunoita (tai kuorittuja vanhan sadon)
  • 100g sillifileitä sipulikastikkessa*
  • 1 kesäsipuli (voi korvata salottisipulilla)
  • 2 keitettyä kananmunaa (8 minuuttia)
  • 150g mummonkurkkua (voi korvata suolakurkulla)
  • 1 rkl majoneesia
  • 2 rkl smetanaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • tuoretta tilliä

*Vinkki: Jos haluat tuhtia ja klassista sillin makua, käytä matjessilliä.

Keitä kananmunia noin 8 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä. Keitä myös perunat kypsäksi, mutta napakaksi. Hyvä systeemi uuden perunan keittoon on; keitä melkein kypsäksi, kaada vedet ja jätä kannen alle höyryämään viideksi minuutiksi. Kuutio jäähtyneet perunat pieneksi.

Valuta sillifileet ja leikkaa ne hienoksi kuutioksi veitsellä. Leikkaa sipuli hienoksi. Valuta myös mummonkurkut.

Kuori kananmunat kulhoon, muussaa ne haarukalla, yhdistä kuutioidut sillit, perunat ja sipuli. Mausta valkopippurilla ja 1 rkl tillisilppua. Sekoita.

Lisää majoneesi ja smetana. Sekoita kiinteäksi. Jäähdytä jääkaapissa vähintään tunnin verran (voi olla vaikka seuraavaan päivään).

Kasaa sillilsalaatti lautasille. Stanssi on loistava apuväline kun haluaa tehdä näyttäviä tasareunaisia “ruokatorneja”.

Leikkaa mummonkurkut pieneksi ja lusikoi sillisalaatin päälle. Koristele annokset tillinoksilla ja nauti tämä ravintolatason alkuruoka viileänä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi