Erikoinen nimi ruoalla mutta siitä viis, sillikaviaari on herkkua esim. uusien perunoiden kanssa.
Ainekset kuudelle
- 150g sillifilettä
- 2 keitettyä kananmunaa
- 1 koura ruohosipulia
- 1 koura tilliä
- 200g smetanaa
- 1 rkl sinappia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl mätiä
Huuhtaise sillifilee* ja leikkaa pieneksi palaksi, laita kulhoon. Kuori ja pilko sekaan myös kananmunat.
Sekoita smetana joukkoon. Mausta sitruunamehulla. Silpusta ruohosipuli sekä tilli ja kääntele ne myös sekaan. Anna sillikaviaarin tekeytyä jääkaapissa yön yli. Koristele mädillä ja tillisilpulla.
*Jos haluat vähemmän suolaista sillikaviaaria, liota sillifilettä vedessä 1h – 5h.