Silakkalaatikko

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Silakkalaatikko on niitä ruokia, jotka vain paranevat seuraavana päivinä pannulla lämmittäessä, joten tee kunnon potti kerralla. Aivan mahdottoman hyvää ja edullista arkiruokaa.

Ainekset kahdeksalle

  • 300g silakkafileitä
  • 3 sipulia
  • 1,5 kg kiinteää perunaa
  • 1 tl jauhettua valkopippuria
  • 2 tl suolaa
  • kuivattua tilliä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • vettä
  • 2 rkl voita

Huuhtaise, suolaa ja pippuroi silakat. Lisää myös tilli. Jätä pöydälle maustumaan.

Kuori ja silpusta sipuli hienoksi. Kuullota reilulla pannulla rypsiöljyssä.

Kuori ja leikkaa perunat pieneksi. Monitoimikoneen raastin hoitaa homman käden käänteessä. Laita uuni lämpenemään 250C.

Kasaa silakkalaatikko matalaan uunivuokaan niin, että pohjalle tulee kerros perunaa ja sipulia. Väliin silakat. Päälimmäiseksi sipulia ja perunaa.

Sekoita kerma ja sokeri. Kaada silakkalaatikon päälle. Lisää myös vettä pari desiä. Laita voinokareita päälimmäiseksi.

Laita folio tiukaan vuoan päälle ja tee siihen haarukalla muutama reikä.

Laita silakkalaatikko uuniin ja paista ensin 20 minuuttia 250C. Ota sitten folio pois, tiputa uunin lämpö 200C:n ja ruskista n.40 minuuttia niin, että peruna ehtii kypsäksi.

Nauti etikkapunajuurien kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi