Siika sashimi

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

Siika sashimi on näyttävä alkuruoka. Käytä kylkiäisissä mielikuvitusta – esimerkiksi nokkosmajoneesia täppä ja erilaisia dippikastikkeita voi rakennella maun mukaan.

Viimeksi päivitetty

Siika sashimi neljälle

  • 300g tuoretta siikafileetä
  • 2 tl merisuolaa
  • 1 tl sokeria
  • 4 rkl ponzu-kastiketta (Ponzu-kastiketta löytyy japani-kaupoista. Hätätapauksessa sen voi tehdä sitruunamehusta, riisiviinietikasta ja hippusesta sokeria).

Graavaa siikaa suolalla ja sokerilla. Kääri se kelmuun. Siikafile pakastetaan vähintään vuorokausi että mahdolliset loiset kuolevat.

Ota siika sulamaan huoneenlämpöön. Kun kala on vielä kohmeinen fileeraa viistosti sashimi-paloja (eli suupaloiksi) niin ettei nahkaa tule mukaan.

Tarjoile siika sashimi ja kastike erillisestä kiposta, johon paloja voi dippailla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi