Sienisalaatti

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (15 arviota)
Loading...

Metsiemme aliarvostettu aarre rousku sopii sienisalaattiin täydellisesti. Se on myös niin satoisa sieni, että saat kerättyä puolessa tunnissa koko vuoden varaston.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

  • 3 dl suola- tai marinoituja sieniä
  • 1/2 makea sipuli
  • 1 koura ruohosipulia
  • 2 rkl kuohukermaa
  • 1 rkl smetanaa
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1/2 tl sokeria

Huuhtaise ja valuta marinoidut sienet. Suolasienet pitää liottaa vedessä, jotta liika suola poistuu.

Hakkaa sienet veitsellä pieneksi mujuksi.

Kuori ja silpusta sipuli myös hyvin-hyvin pieneksi. Samoin ruohosipuli. Vatkaa kermaa ja smetanaa hiukan kulhossa.

Sekoita sienet ja loput ainekset kulhoon. Tarkista suola – sitäkin pitää sienisalaatissa olla.

Anna sienisalaatin tekeytyä jääkaapissa ainakin tunti, mieluiten seuraavaan päivään.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi