Metsiemme aliarvostettu aarre rousku sopii sienisalaattiin täydellisesti. Se on myös niin satoisa sieni, että saat kerättyä puolessa tunnissa koko vuoden varaston.
Ainekset kuudelle
- 3 dl suola- tai marinoituja sieniä
- 1/2 makea sipuli
- 1 koura ruohosipulia
- 2 rkl kuohukermaa
- 1 rkl smetanaa
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1/2 tl sokeria
Huuhtaise ja valuta marinoidut sienet. Suolasienet pitää liottaa vedessä, jotta liika suola poistuu.
Hakkaa sienet veitsellä pieneksi mujuksi.
Kuori ja silpusta sipuli myös hyvin-hyvin pieneksi. Samoin ruohosipuli. Vatkaa kermaa ja smetanaa hiukan kulhossa.
Sekoita sienet ja loput ainekset kulhoon. Tarkista suola – sitäkin pitää sienisalaatissa olla.
Anna sienisalaatin tekeytyä jääkaapissa ainakin tunti, mieluiten seuraavaan päivään.