Sienipiirakka

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (14 arviota)
Loading...

Sienipiirakka saa mahtavan säväyksen vuohenjuustosta, joka tuo pienen happaman elementin ruokaan, peittämättä metsäsienien upeaa aromia.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 3 dl sieniä pilkottuna (kantarelli, rouskut, suppilovahvero, tatit etc.)
  • 2 dl kermaa
  • 2 munaa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 150 g vuohenjuustoa
  • 1 koura tuoretta timjamia
  • suolaa ja pippuria

Pohja

  • 1 dl ruisjauhoja
  • 3 dl venhäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl jogurttia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja ripaus sokeria

Vatkaa lastalla pohjan nesteet ja munat kulhossa. Sekoita kuivat aineet toisessa ja lisää ne sitten muna-jogurttiseokseen. Taikinan on tarkoitus jäädä niin löysäksi ettei siihen tarvitse kättä laittaa. Jätä tekeytymään hetkeksi.

Pilko sienet ja vuohenjuusto. Riivi timjaminlehdet varsista.

Sekoita munat, kerma ja perunajauho kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyöräytä mukaan sienet, vuohenjuusto sekä timjami.

Hiero piirakkavuokaan oliiviöljyä. Kaavi pohjataikina vuokaan ja levittele reunoihin asti. Esipaista pohjaa 170C asteisessa uunissa kymmenen minuuttia.

Ota pohja uunista ja kaada täyte taikinan päälle.

Jatka piirakan paistoa uunissa 20-30 minuuttia niin, että täyte ehtii hyytyä. Koristele valmis sienipiirakka timjaminoksilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi