Sieni-panna cotta

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (14 arviota)
Loading...

Panna cotta on erinomaista myös suolaisena versiona. Laadukkaat sienet antavat ruokaan hienostuneen säväyksen, joka toimii vaikka graavatun siian tai mädin kanssa.

Ainekset n.4dl

  • 4 dl kermaa
  • 2-6 kantarellia (huhtasienet, suppilovahverot yms. käy myös)
  • 3 1/2 liivatetta
  • 1/2 tl kuivattua rakuunaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria

Lisäksi

  • Graavi, tai kylmäsavustettua kalaa
  • tilliöljyä

Laita liivatteet likoamaan tilkkaan kylmää vettä

Kiehauta kerma koko ajan sekoittaen. Lisää sienet ja mausteet. Aja sieni-kermaseos tasaiseksi sauvasekoittimella.

Purista liivatteesta vedet ja sekoita sieni-kermaseokseen. Kaada panna cotta -seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan, peitä kelmulla ja siirrä kylmään hyytymään vähintään kolmen tunnin ajaksi. Voi olla kylmässä odottelemassa vaikka seuraavaan päivään.

Irrota irtopohjavuoan reunat ja painele stanssilla halutun muotoiset palat. Nosta varovasti lastalla palat lautasille.

Tarjoa sieni-panna cotta esimerkiksi graavatun kalan ja tilliöljyn kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi