Siemennäkkäri

3
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (22 arviota)
Loading...

Siemennäkkäri on pelastus vähähiilihydraattista tai gluteiinitonta ruokavaliota noudattavalle. Tämä resepti ei sisällä myöskään kananmunaa, joten näkkäri säilyy hyvänä pidempään. Tee iso satsi kerralla.

Ainekset pellilliseen

  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 2 dl auringonkukansiemeniä
  • 0,5 dl pellavansiemenrouhetta
  • 2 rkl soijajauhoja
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Kiehauta vesi ja sekoita se siemenseokseen. Jätä taikina tekeytymään hetkeksi.

Kun vesi on imeytynyt taikinaan tasaisesti, lisää tilkka oliiviöljyä ja sekoita huolellisesti taikinaan.

Laita uunipellin päälle leivinpaperi ja levitä taikina sen päälle tasaisesti. Satsista riittää lähes pellillinen. Älä jätä liian paksuksi koska silloin siemennäkkäri jää pehmeäksi. Älä toisaalta jätä liian ohuita kohtia koska silloin näkkäri palaa.

Paista siemennäkkäriä uunin keskitasolla 150C asteessa n.45 minuuttia. Uunin jälkeen se saa huilata leivinpaperin alla vähintään pari tuntia, jolloin näkkäri rapeutuu. Säilyy hyvänä pitkään.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

3 kommenttia

  1. Tuosta siemennäkkäristä: näitä ohjeita on kahta sorttia, toisissa kananmunaa ja juustoraastetta, toisissa psylliumia tms. ja kiehuvaa vettä. Kumpikaan ei tunnu pysyvän koossa, hajoavat atomeiksi kun yrittääkin voidella. Tässä ohjeessa on vaihteeksi soijajauhoa; mahtaisiko se pitää näkkärin kasassa hieman paremmin? Miten kananmunan valkuainen/valkuaisvaahto vaikuttaisi? VHH-linjalla pitäisi kuitenkin pysyä.

    • Kananmuna sitoo myös hyvin, mutta silloin näkkäriä ei voi kovin kauan säilyttää.
      Muutaman millin ohuesta siemennäkkäristä ei saa kovin kestävää ellei sitä jauhota betonilla. Aina ne on hauraita, mutta voiteluongelman voi taklata käyttämällä majoneesia.

  2. Olen mieheni kanssa rakastunut tähän karppauksen myötä. Itse tosin teen pellille “syötävänkokoisia” paljoa suoraan, ja pysyy hyvin ehjinä! Namnam!

Kommentoi