Sichuanin etikkakurkut

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arviota)
Loading...

Kurkustakin voi saada mukavan pikantin lisäkkeen. Tässä mennään etelä-kiinalaisella reseptillä.

Ainekset neljälle

  • 1 iso tuore kurkku

Marinadi

  • 1 chili
  • 1 tuuman pätkä inkivääriä
  • 2 rkl vaaleaa soijaa
  • 2 rkl valko- tai riisiviinietikkaa
  • 3 rkl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 1 tl suolaa

Sekoita marinadiainekset maustumaan. Chili hienoksi renkaaksi mukaan ja siemenet pois.

Pese kurkku hyvin ja pilko se parin tuuman “kiiloiksi”. Laita pakastuspussiin ja kaada marinadiainekset sekaan.

Jätä vähintään kuudeksi tunniksi tekeytymään viileään.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi