Sherry-majoneesikeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

Andalusian perinnekeittiön anteja parhaimmillaan. Sherry-majoneesikeitto eli ”Sopa viña AB” on samettisen aromikas ja täyttävä ruoka.

Ainekset neljälle

  • 1 pss isoja katkarapuja (tai/ja lohi käy kanssa. Simpukoitakin voi laittaa)
  • 3 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 200g pakasteherneitä
  • 2 dl kuivaa sherryä (amontillado mielellään)
  • 1 dl kananmunapohjaista majoneesia (tee itse tai osta esim. Hellmann`s)
  • 1 litra punaista maitoa
  • suola ja pippuri
  • Jossain päin Andalusiaa suikaloidaan vielä ilmakuivattua kinkkua Sopa Vina AB:n päälle, mutta se ei ole välttämätön

Pakastetut katkaravut voi huuhtaista kylmässä vedessä siivilässä, jolloin ne alkavat sulaa.

Keittokattila tulille ja pohjalle pari desiä vettä, sherry, suolaa ja pippuria. Kuori ja kuutio peruna sekä porkkanat. Lorauta kattilaan, maitoa niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät – peitä kannella. Kiehuta juurekset miedolla lämmöllä kypsiksi, maidon ei pitäisi kuohahtaa yli, koska vettä on sen verran vielä mukana. Ole kuitenkin tarkkana.

Kun peruna ja porkkana ovat kypsiä, lisää loput maidot keittoon sekä pakasteherneet. Kiehauta ja lisää käyttämäsi kalat keittoon, ne kypsyvät parissa minuutissa.

Sekoita lopuksi majoneesi keittoon, tarkista maku ja tarjoa sherry-majoneesikeitto kuumana hyvän leivän kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi