Todella mureaksi yrteissä ja soijassa haudutettu ankanrinta on kiinalaista ruokaa parhaimmillaan.
Ainekset kahdelle
1 ankanrinta (n.300g)
Mausteliemi
- 1 dl soijaa
- 1 dl vettä
- 3 rkl ruokosokeria
- 1 pätkä inkivääriä
- 1 rkl viismaustetta
- 10 pippuria
Kevät- tai ruohosipulia koristeeksi
Kuori ja silpusta inkivääri. Sekoita mausteliemiainekset kupissa.
Leikkaa ristikkoviillot ankanrintaan rasvapuolelle. Laita se rasvapuoli alaspäin kattilaan. Kaada mausteliemi päälle ja ota lämpöä niin että liemi juuri ja juuri kiehuu. Kattilaan kansi ja parin tunnin haudutus. Käännä ankarintaa puolen tunnin välein.
Ota ankanrinta leikkuulaudelle ja siivuta ohuiksi siivuiksi. Asettele tarjoiluastiaan. Siivilöi liemi ja kaada sitä ankanrinnan päälle. Koristele hienoksi leikatulla kevät- tai ruohosipulilla.
3 kommenttia
Tyhmä kysymys mutta kummalle puolelle ristikkoviillot tehdään?? 🙂
Ihan oikeutettu kysymys, kiitokset. Reseptiä tarkennettu. Rasvapuoli täytyy ristikoida.
Poistaisin kyllä rasvan ennen syömistä….