Shanghain ankkaa

3
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (40 arviota)
Loading...

Todella mureaksi yrteissä ja soijassa haudutettu ankanrinta on kiinalaista ruokaa parhaimmillaan.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdelle

1 ankanrinta (n.300g)

Mausteliemi

  • 1 dl soijaa
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 1 pätkä inkivääriä
  • 1 rkl viismaustetta
  • 10 pippuria

Kevät- tai ruohosipulia koristeeksi

Kuori ja silpusta inkivääri. Sekoita mausteliemiainekset kupissa.

Leikkaa ristikkoviillot ankanrintaan rasvapuolelle. Laita se rasvapuoli alaspäin kattilaan. Kaada mausteliemi päälle ja ota lämpöä niin että liemi juuri ja juuri kiehuu. Kattilaan kansi ja parin tunnin haudutus. Käännä ankarintaa puolen tunnin välein.

Ota ankanrinta leikkuulaudelle ja siivuta ohuiksi siivuiksi. Asettele tarjoiluastiaan. Siivilöi liemi ja kaada sitä ankanrinnan päälle. Koristele hienoksi leikatulla kevät- tai ruohosipulilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

3 kommenttia

Kommentoi