Shaksuka

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Trendikäs aamiainen/brunssi shaksuka tulee Lähi-Idästä. Mausteina muun muassa jeeraa eli jauhettua juustokuminaa. Jos pekoni ja nakit alkaa kyllästyttää, niin laita tällä aamu käyntiin.

Ainekset kahdelle

  • 1 tlk hyvälaatuista tomaattimurskaa
  • 2 eriväristä paprikaa
  • 1 sipuli
  • tuoretta minttua
  • oliiviöljyä
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl jeeraa
  • suolaa
  • fetajuustoa (lisukkeeksi, voi jättää pois)

Kuori ja silpusta sipuli. Lorauta oliiviöljyä pannulle ja paista sipuli kullanruskeaksi.

Pese ja silpusta sillä aikaa paprikat. Laita ne myös pannulle ja kaada tomaattimurska mukaan. Mausta pippurilla ja jeeralla. Sekoita hyvin.

Tee tomaattimassaan pari aukkoa ja riko niihin kananmunat. Paista munat kypsiksi pienellä lämmöllä liedellä tai uunissa. Älä sekoita shaksukaa enää tässä vaiheessa.

Anna ruoan jäähtyä hetken kypsennyksen jälkeen, koska tomaatti on todella kuumaa. Ripottele suolaa kananmunille ja koristele shaksuka mintun lehdillä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi