Sekahedelmäkeitto ranskalaisittain

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (14 arviota)
Loading...

Sekahedelmäkeitto ranskalaisittain maustettuna on iso askel oikeaan suuntaan siitä perinteisestä perunajauholla liisteröidystä “sekametelisopasta”.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kymmenelle

  • 1 pussi (n. 250g) kuivattuja aprikooseja
  • 1 pussi (n. 250g) kuivattuja luumuja
  • 1-2 kouraa kuivattuja kirsikoita (tai karpaloita)
  • 2 kanelitankoa
  • 1 dl brandyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl ruskeaa sokeria
  • vettä

Laita kaikki ainekset, kirsikoita tai karpaloita lukuun ottamatta kattilaan ja vettä sen verran, että ainekset peittyvät reilusti.

Ala kiehuttamaan kannen alla hissukseen. Saa mennä puoli tuntia välillä sekoittaen. Lisää keiton lopussa kirsikat.

Siirrä liedeltä ja jätä sekahedelmäkeitto tekeytymään kattilaan kannen alle ainakin pariksi tunniksi – parhaimmillaan se alkaa olla seuraavana päivänä.

Tarjoa sekahedelmäkeitto kermavaahdon tai riisipuuron kaverina.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi