Seesamileipä

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 arviota)
Loading...

Tämä seesamilla maustettu ohut leipä on omiaan kauhomaan intialaisia curryjä lautaselta suuhun.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 3-4 dl chapatijauhoja (tai karkeita vehnäjauhoja)
  • 1 reipas rkl tahinitahnaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl voita
  • vettä

Lämmitä voi juoksevaksi. Laita kulhoon tahininin ja suolan kanssa. Sekoita. Lisää 1,5 dl vettä.

Sekoita puulastalla jauhoja taikinaan vähän kerrallaan. Kun taikina alkaa kovettua, ala vaivat sitä käsin.

Lisää jauhoja niin kauan että saat kuivan taikinan. Laita kelmuun ja jääkaappiin tunniksi.

Valurautapannu lämpenemään. Saa tulla tosi kuumaksi.

Rullaa taikina ja leikkaa siitä pingispallon kokoisia paloja. Kauli palat todella ohuiksi leiviksi. Paista roti-leivät kuumalla pannulla pari minuutia per puoli.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi