Savulohisalaatti

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (102 arviota)
Loading...

Savulohisalaatti on näyttävä ja täyttävä ruoka. Voit tehdä sen kahdella tapaa; tyylikkäästi tai mukavasti.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 250g lämminsavustettua lohta
  • 500g perunoita
  • 150g kirsikkatomaatteja
  • 1 frisee eli jääsalaatti
  • 3 kananmunaa
  • 1 nippu tilliä

Kastike

  • 2 rkl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa tai 1 tl sokeria
  • 1/2 sitruunan mehu (toisesta puolesta lohkoja koristeeksi)
  • suolaa ja pippuria

Keitä perunat kuorineen hyvin suolatussa vedessä viittä vaille kypsiksi. Kaada vesi pois, kansi kattilan päälle ja perunat jäähtymään. Keitä myös kananmunat koviksi n. 9min. Ja jätä jäähtymään.

Leikkaa punasipulista 10 kpl hyvin ohuita renkaita koristeeksi (laita talteen) ja silppua loput hyvin hienoksi. Sekoita sipuli ja loput kastikeaineet jääkaappiin maustumaan. Tillinvarsista pientä haketta myös kyytiin.

Kuori perunat, paloittele ne, puolita kirsikkatomaatit ja lohko kananmunat. Revi salaatinlehtiä pienemmäksi.

Nyt voit valita; tehdäänkö tyylikäs savulohisalaatti vai mukava savulohisalaatti?

Mukavaan laitetaan kaikki ainekset sekaisin ja lopuksi kastike parilla pyöräytyksellä sekaan.

Tyylikkäässä versiossa (kuvassa) laitetaan salaatinlehtiä alimmaiseksi, perunapaloja, nätisti leikattua lohta, kananmunia ympärille sekä tomaatit ja sipulirenkaat päälle. Sinne tänne tillinoksia ja nätti lusikallinen salaatinkastiketta ja sitruunalohko päälimmäiseksi.

Miten vaan, savulohisalaatti on aina yhtä herkullinen!

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

  1. AnonymousAili -

    Tämä on hyväksi todettu resepti! Itse tykkään kyllä nätistä esillepanosta, mutta viimeksi en malttanut laittaa, hyvää on sellaisenaan!

Kommentoi