Savulohikeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Savulohikeitto saa herkullisen makunsa klassisesta makean ja suolaisen yhdistelmästä. Makeaksi kuullotettu purjo ja suolainen kylmäsavulohi. Tämä on arjen aatelia. Lasi hyvää valkoviiniä kylkeen.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

  • 200g kylmäsavulohta (lämminsavu käy myös)
  • 1 kg perunoita (siikli on hyvä)
  • 1 purjo
  • 200g juuriselleriä
  • 50g voita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 litra kulutusmaitoa
  • nippu tilliä
Vinkki: Tilkka kuivaa sherryä tai valkoista vermuttia antaa savulohikeittoon upean säväyksen.
Pilko purjon valkoinen osa pieneksi palaksi. Pehmennä purjosilppu kattilassa voin ja silputun valkosipulin kanssa. Mausta suolalla, sokerilla ja valkopippurilla.
Kuori ja pilko perunat. Lisää kattilaan vettä niin, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Kansi päälle ja hiljaista porinaa.
Pilko juuriselleri pieneksi nopaksi. Lisää keittoon.
Keitä kasvikset hissukseen kannen alla pehmeäksi. Lisää maito ja kiehauta.
Pilko tilli sekä savulohi ja lisää keittoon. Nosta kattila pöytään ja anna savulohikeiton tekeytyä kannen alla puoli tuntia.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi