Savukalaleipä

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arviota)
Loading...

Saaristolaisleipä on makean maltainen herkku, josta syntyy esimerkiksi tämä savukalaleipä. Tallinnassa jos käy niin tätä kannattaa tuoda reilummin ja pakastaa – hintaero suomeen on valtava.

Viimeksi päivitetty

Savukalaleipä neljälle

  • 300g perattua savukalaa (siika tai muu rasvainen kala)
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl smetanaa
  • 2 keitettyä munaa
  • 1/2 sipuli
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 nippu tilliä
  • mustaa leipää eli saaristolaislimppua

Keitä munat koviksi ja jäähdytä. Perkaa kala kulhoon. Lisää sinne majoneesi ja smetana. Hienonna sipuli kyytiin ja mausta lopuilla aineksilla – jätä kuitenkin vähän tilliä koristeeksi. Vaivaa tasaiseksi massaksi.

Paahda mustaa leipää hieman ja rakenna siitä ja kalamajoneesista leivät. Koristele savukalaleipä tillinoksilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi