Sashimi

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (38 arviota)
Loading...

Tuoreesta kalasta laitettu sashimi ja sen päälle hyvät tilpehöörit. Tässä sashimia tehdään lohesta tai siiasta aasialaisin maustein höystettynä.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 200g tuoreen lohen selystä (siika käy myös hyvin)
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

retikka-inkiväärisalaatti

  • 50g retikkaa
  • 2 cm pätkä inkivääriä
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl suolaa
  • 2 rkl etikkaa

Wasabimajoneesi

  • 1 tl wasabia
  • 1 rkl majoneesia

Valmistele lohen selyksestä yksi neliönmallinen “tanko”. Siian voi pakastaa fileenä.

Pakasta kalaa vähintään 24h (pakastusta suositellaan loisten takia). Ota sulamaan. Siika on helpointa siivuttaa kohmeisena.

Kuori ja leikkaa retikka sekä inkivääri hiuksen hienoksi tikuksi ja laita kuppiin. Kiehauta liemiainekset. Kaada lientä kuppiin niin, että retikka ja inkivääri peittyy. Jätä hautumaan ja siirrä jääkaappin kun on jäähtynyt.

Tiputa salaattiainekset siivilään valumaan. Ota lohitanko ja kuivaa se talouspaperilla. Kierittele se sitten paahdetuissa seesaminsiemenissä. Leikkaa suupalan kokoisiksi sashimeiksi. Siikasiivut voi asetella nätisti lautaselle ja ripotella seesaminsiemeniä päälle.

Sekoita wasabimajoneesi ja laita pussiin. Pussista kulma pois ja pursotus sashimin päälle (sashimi kyljellään, niin upea lohenliha näkyy hyvin). Wasabimajoneesin päälle ripotellaan hiukan retikka-inkiväärisalaattia.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi