Samosat ovat uppopaistettuja vihannespasteijoita. Intialaista Street Foodia parhaimmillaan. Aivan uskomattoman hyviä tuoreena, makean tulisen chutneyn kanssa.
Ainekset (n. 50kpl)
- 1 pkt valmista filotaikinaa
- 1 l ruokaöljyä uppopaistoon
Täyte
- 3 perunaa
- 4 rkl öljyä
- 1 sipuli
- 200g kukkakaalia (pakaste)
- 200g herneitä (pakaste)
- 2 tl inkivääriraastetta
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 vihreä chili
- 1 koura tuoretta korianteria
- 2 tl suolaa
- 1 rkl korianterijauhoa
- 1 rkl garam Masalaa
- 1 rkl jauhettua juustokuminaa (jeera)
- 1 tl kurkumaa
Kuori ja leikkele perunat pieniksi paloiksi. Kiehauta myös kukkakaali ja herneet.
Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipulisilppu, valkosipuli, inkivääri, hienonnettu chili ja jauhetut mausteet.
Muussaa kasvikset kulhossa ja mausta reilulla suolalla. Sekoita sipulipaistos ja tuore korianteri sekaan.
Samosan taittelu: Leikkaa filotaikina pitkiksi 10 cm leveiksi soiroiksi. Laita lusikallinen täytettä soiron alaosaan.
Lähde kääntelemään kolmiona, eli alaoikea kulma viistosti soiron vasempaan reunaan ja käänteisesti. Näin jatketaan soiron loppuun. Kastele viimeistä saumaa hieman vedellä.
Uppopaista samosat kauniin ruskeiksi ja valuta talouspaperin päällä.