Samosa

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (15 arviota)
Loading...

Samosat ovat uppopaistettuja vihannespasteijoita. Aivan uskomattoman hyviä makean chutneyn kanssa.

Viimeksi päivitetty

Ainekset (n. 50kpl)

  • 1 pkt valmista filotaikinaa
  • 1 l ruokaöljyä uppopaistoon

Täyte

  • 3 perunaa
  • 4 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 200g kukkakaalia (pakaste)
  • 200g herneitä (pakaste)
  • 2 tl inkivääriraastetta
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä chili
  • 1 koura tuoretta korianteria
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl korianterijauhoa
  • 1 rkl garam Masalaa
  • 1 rkl jauhettua juustokuminaa (jeera)
  • 1 tl kurkumaa

Kuori ja leikkele perunat pieneksi paloiksi. Kiehauta myös kukkakaali ja herneet.

Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipulisilppu, valkosipuli, inkivääri, hienonnettu chili ja jauhetut mausteet.

Muussaa kasvikset kulhossa ja mausta reilulla suolalla. Sekoita sipulipaistos ja tuore korianteri sekaan.

Samosan taittelu
Leikkaa filotaikina pitkiksi 10 cm leveiksi soiroiksi. Laita lusikallinen täytettä soiron alaosaan.

Lähde kääntelemään kolmiona, eli alaoikea kulma viistosti soiron vasempaan reunaan ja käänteisesti. Näin jatketaan soiron loppuun. Kastele viimeistä saumaa hieman vedellä.

Uppopaista samosat kauniin ruskeiksi ja valuta talouspaperin päällä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi