Samettinen tattikeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Samettinen tattikeitto syntyy kerman ja perunan yhteistyöstä. Herkkutatissa on upean pähkinäinen maku, mutta kokeile tehdä keitto myös muista tateista.

Ainekset neljälle

  • 300-400g tuoreita tatteja (tai vastaava määrä säilöttyjä)
  • 2 dl kermaa
  • 1 jauhoinen peruna
  • 1 sipuli
  • 5 dl vettä
  • 2 tl hunajaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl kuivattua meiramia

Laita vesi kiehumaan kattilaan. Kuori ja kuutioi peruna sekä sipuli veteen. Mausta suolalla.

Pilko tatit melko ronskisti. Paista pannulla oliiviöljyssä nesteet pois ja sienen pintoihin väriä. Mausta pippurilla ja lisää kattilaan. Kokeile, että peruna on kypsää. Aja sitten sauvasekoittimella tasaiseksi lorottaen kokoajan kermaa mukaan.

Kiehauta tattikeitto kertaalleen ja lisää hunaja sekä meirami. Tarkista maku.

Tarjoa samettinen tattikeitto kuumana hyvän leivän kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi