Samettinen kurpitsakeitto

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (34 arviota)
Loading...

Kurpitsakeitto on myöhäisen satokauden väriläiskä. Kurpitsan tekstuuri sopii myös täydellisesti samettiseen sosekeittoon, johon suutuntumaa voi hakea paahtamalla siemeniä.

Ainekset neljälle

  • 500g talvikurpitsaa
  • 5dl vettä
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 2 omenaa (hapokas lajike)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl currya
  • 1 rkl thai-chilikastiketta
  • suolaa ja pippuria

Keittokattila tulille ja tuopillinen vettä kiehumaan.

Leikkaa kurpitsasta kuoret pois. Isolla veitsellä homma onnistuu parhaiten. Lohko kurpitsa ja leikkaa siemenet talteen. Tiputa lohkot kattilaan.

Kuori ja pilko myös porkkanat, sipuli ja omena krouviksi palaksi (ne ajetaan sauvasekoittimella tasaiseksi) kattilaan kiehumaan. Lisää jo tässä vaiheessa hieman currya, suolaa ja pippuria ja jätä kurpitsakeitto kannen alle hissuksiin kiehumaan.

Huuhtaise tällä välin kurpitsan siemenet puhtaaksi ja laita pannulle paahtumaan. Kun alkavat saada hieman väriä, lisää ripaus suolaa, sokeria ja pippuria. Jätä paahtumaan keskilämmölle mutta muista pyöritellä niitä välillä etteivät pala.

Kun vihannekset ovat kypsiä, aja ne tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää hieman currya ja thai-chilikastiketta. Lorauta lähes koko kermapurkki kattilaan ja aja sauvalla niin kauan, että kurpitsakeitto kuohkeutuu samettiseksi, eli 2-3 minuuttia.

Kauho kurpitsakeittoa lautasille, tipottele loput kermapurkista päälle ja nostele varovasti paahtuneita kurpitsansiemeniä pinnalle.

Tarjoa kurpitsakeitto tuoreen leivän ja voin kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

  1. Tämä oli ihan hyvä ohje. Laitoin sweet chili-kastiketta, kun arvelin, että thai-chilikastike tarkoittaa sitä. Lisäksi laitoin desin vähemmän vettä ja silti tuli mielestäni vähän liian löysää.

Kommentoi