Sambar -linssipata

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (35 arviota)
Loading...

Sambar on intialaisten peruscurryja. Sambarin hiukan hapan maku saa veden kielelle. Tee reilusti kerralla, ruoka vain paranee jääkaapissa.

Ainekset kuudelle

  • 1,5 dl mung dal tai keltaisia -linssejä
  • 2 kourallista pilkottuja vihanneksia kuten; perunoita, porkkanoita, sipulia, pensaspapuja, tomaattia…
  • 2 rkl tamarindia (uute)
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl asafoetidaa (hajupihka)
  • 1 rkl jeeraa
  • 1 rkl mustia sinapinsiemeniä
  • 1 tuore keskivahva chili (tai enemmän jos suu kestää)
  • 2 rkl voita
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 5 currynlehteä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • suolaa

Liota linssejä ja 3 dl vettä yön yli jääkaapissa.

Valmistele valitsemasi vihannekset; kuori ja pilko pieneksi kuutioksi. Kuori ja hienonna myös valkosipulinkynnet.

Laita voita kattilaan sekä sinapinsiemenet, muut kuivat mausteet ja valkosipulit. Lämmitä hetki, jolloin mausteista alkaa aromit irrota.

Lisää vihannekset ja linssit liotusveden kanssa. Ala keittämään kasaan.

Mausta sambar paloitellulla chilillä, tamarindilla ja currynlehdillä. Lisää vettä niin, että sambar on lähempänä keittoa kuin kastiketta. Kasvisliemi perään – keitä kannen alla puolisen tuntia niin, että vihannekset kypsyvät.

Nosta liedeltä ja tarkista suola.

Anna sambar tekeytyä kannen alla vartin verran ennen tarjoilua.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi