Salmorejo

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arviota)
Loading...

Salmorejo on gazpacho-keiton tukevampi serkku. Sen pehmeän koostumuksen salaisuus piilee kananmunankeltuaisessa, joka tekee keitosta majoneesipohjaisen.

Salmorejo kuudelle

  • 2 tlk tomaattimurskaa
  • 1 keltuainen
  • 2 rkl manteleleita
  • 1 dl neitsyoliiviöljyä
  • 50 g vaaleaa leipää (ei tuoretta)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl sherryviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • suolat ja pippurit

Koristeeksi

  • 3 kovaksi keitettyä munaa
  • 100g jamon serranoa (ilmakuivattu kinkku)

Laita monitoimikoneeseen tomaattimurska ja leivän sisus. Pyöräytä sekaisin. Lisää mausteet, mantelit ja loraus oliiviöljyä. Jauha minuutti.

Tiputa sekaan keltuainen. Jauha taas. Lisää oliiviöljyä tasaisena nauhana kokoajan sekoittaen niin kauan että keitto saa tasaisen samettisen koostumuksen. Salmorejo pitää olla paksua. Lisää leipää jos jää litkuksi.

Anna salmorejon maustua jääkaapissa vartti.

Tarjoile salmorejo kananmunan ja silputun ilmakuivatun kinkun kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi