Saksanhirveä olutkastikkeessa

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Hyvin helppo ja herkullinen pataruoka. Saksanhirveä löytyy pakasteena marketista – toki hirvi tai porokin käy.

Ainekset neljälle

  • 750g saksanhirveä (pakaste)
  • 200g hillosipuleita
  • 30g voita
  • 2-5 tl sokeria
  • Tummaa tsekkiolutta (esim. Kozel)
  • suolat ja pippurit

Kuumenna voi valurautapadassa. Ruskista suikaloitu liha ja mausta mustapippurilla.

Lisää hillosipulit, sekä puolet liemestä ja 2 tl sokeria. Pyörittele pari minuuttia. Kaada olut pataan ja hauduta liedellä kannen alla reipas tunti. Maistele haudutuksen aikana. Lisäile sokeria (yleensä joutuu lisäämään 1-3tl).

Kastike on valmis kun vähäinen jäljellä oleva neste on hyvin tummaa ja siirappimaista.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi