Saksalainen makkarapata

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Saksalainen makkarapata eli “eintopf” on yksinkertainen ja herkullinen ruoka. Lyöt vain kaikki ainekset pataan ja reilun puolen tunnin päästä nautitaan. Saksalaisen Rieslingin, Silvanerin tai oluen kanssa.

Ainekset neljälle

  • 400g bratwurstia
  • 100g possun savukylkeä
  • valkoisia papuja (liemessä)
  • 2 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 4 dl valkoviiniä (tai viinietikkaa ja vettä 1/4 suhteessa)
  • 2 dl vettä
  • 1 purjo
  • 1 tl mustapippuria

Kuori vihannekset ja pilko pieneksi. Purjosta vain valkoinen osa. Leikkaa myös bratwursti pieneksi pätkäksi ja savukylki hyvin pieneksi nopaksi.

Ota keittokattila, laita savukylkikuutiot pohjalle ja ala ottaa hiljalleen lämpöä. Paista kuutioita pari minuuttia, niin että niistä irtoaa kunnolla rasvaa.

Kaada sitten pavut liemineen päivineen kattilaan. Lisää myös peruna, porkkana, tomaattipyree, valkoviini ja vesi. Mausta pippurilla (papuliemestä tulee suola).

Keitä 10 minuuttia reippaalla lämmöllä. Lisää bratwursti sekä purjo. Keitä vielä 5 minuuttia. Tarkista, että kasvikset ovat kypsiä.

Nosta saksalainen makkarapata pöytään, ja anna tekeytyä kannen alla vielä vartin verran.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi