Saksalainen lihakastike syntyy nopeasti naudan paistisuikaleista. Nopeudestaan huolimatta, tässä punaviinissä haudutetussa ruoassa löytyy reilusti luonnetta. Parhaimmillaan spätzlen, eli saksalaisen pastan kaverina.
Ainekset neljälle
- 600g naudan paistisuikaletta
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl tomaattipyree
- 3 dl punaviiniä (mielellään Spätburgunder eli saksalainen Pinot Noir)
- 1 lihaliemikuutio
- 1 tl mustapippuria
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl timjamia
- 1 rkl voita
Lorauta kasariin öljyä. Paista lihan pintaan hiukan väriä reilulla lämmöllä. Jauhota lihat ja purista tomaattipyreetä pintaan. Sekoita hyvin, lorauta viini kasariin ja mausta.
Vähennä lämpöä ja jätä lihakastike kannen alle kuplimaan hiljalleen puoleksi tunniksi. Sekoita välillä.
Maista lihakastiketta ja tarkasta koostumus. Rakenteen pitäisi olla suhteellisen paksua. Jos on liian laihaa, jatka haudutusta. Muussa tapauksessa sekoita voi ruokaan antamaan kiiltoa ja aseta tarjolle.