Saksalainen hapanpaisti

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Hapanpaisti, eli saksaksi “sauerbraten” on marinoitu versio patapaistista. Kolmen päivän etikkamarinointi antaa tälle paistille ainutlaatuisen mureuden sekä aromielämyksen.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

  • 1 kg naudanpaistia
  • 1 rkl  + 50g voita
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • persiljaa tai ruohosipulia koristeeksi

Hapanpaistin marinointiliemi

  • 1,5 dl punaviinietikkaa
  • 2,5 dl punaviiniä
  • 2,5 dl vettä
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 2 sipulia
  • 1 porkkana
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 tl mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 rkl katajanmarjoja
  • 2 tl rosmariinia
Pilko kasvikset ja kiehauta marinointiliemi kasaan, noin 15 minuuttia. Kuori vaahtoa pois. Jäähdytä liemi.
Sido paisti (halutessasi nätin muodon) ja valitse astia, jossa marinointiliemi peittää paistin kokonaan. Anna hapanpaistin marinoitua kylmässä vähintään 3 vuorokautta.
Nosta paisti pois liemestä, kuivaa hyvin ja paista pinnat pannulla voi-ruokaöljyseoksessa. Laita marinointiliemi ja paisti uunipataan ja hauduta 2-3 tuntia kannen alla 150C asteessa.
Nosta hapanpaisti huilaamaan foliokääreeseen pöydälle. Siivilöi liemi ja keitä kasaan niin, että sitä on pari desiä jäljellä. Suurusta kastike 50g:lla pehmeää voita, johon on sekoitettu 2 tl vehnäjauhoja.
Siivuta hapanpaisti tarjoilulautaselle ja kaada kastike päälle. Koristele ruohosipulilla.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi