Sacher-kakku

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (22 arviota)
Loading...

Sacher on kakkujen klassikko. Työläs tehdä mutta tällä olet varmemmin päivällisen kingi kuin mansikkakermakakulla.

Viimeksi päivitetty

Ainekset 10 hengelle

  • 1 dl sokeria
  • 150 g voita
  • 100 g tummaa suklaata
  • 50 g maitosuklaata
  • 4 kananmunaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • 3 rkl appelsiinimehua
  • 400 g aprikoosihilloa

Kuorrute

  • 150 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 1 tl sokeria
  • 0,5 dl vettä
  • Jotkut koulukunnat laittavat Sacher-kakun väliin kermavaahtoa.

Sulata voi ja vaahdota se sokerin kanssa. Vatkaa joukkoon keltuaiset ja suola.

Sulata suklaa mikrossa. Sekoita sulaneeseen suklaaseen puoli desiä voi-keltuaisvaahtoa. Sen jälkeen suklaan ja voi-keltuaisvaahdon voi yhdistää (ilman että seos muuttu rakeiseksi).

Sekoita leivin-, vehnä- ja perunajauho ja siivilöi taikinaan. Vaahdota valkuaiset ja pyörittele ne varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun pöyreään vuokaan. Paista kakkua 140 asteessa tunnin verran.

Anna kakun jäähtyä ennenkuin kumoat sen vuuasta. Halkaise ja kostuta kakku appelsiininmehulla. Levitä hilloa väliin sekä ohut kerros kakun päälle.

Sulata kuorrutteen suklaa mikrossa. Lisää pehmeä voi, sokeri ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja valuta kakun päälle. Tasoittele tasaiseksi, älä unohda reunoja.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi