Ruusukaali-pekonipaistos on erittäin helppotekoinen Keski-Eurooppalainen herkku myös niille, jotka eivät ole ruusukaalin hienoutta vielä löytäneet.
Ainekset neljälle
- 300g – 400g ruusukaalia
- 120g pekonia
- 1 dl kermaa
- 1 tl hunajaa
- 2 tl omenaviinietikkaa
- 2 oksaa rosmariinia
- suolaa ja pippuria
Perkaa ruusukaalit; kannasta pätkä ja uloimmat lehdet pois. Halkaise ruusukaalit ja laita kiehumaan tuopilliseen vettä jossa 2 tl suolaa. Kiehuta 5 minuuttia, kaada vedet pois ja jätä höyryämään.
Leikkaa pekoni pieneksi ja laita kylmälle pannulle. Ala nostaa lämpöä niin kauan että pekoni rapeutuu.
Lisää myös ruusukaalit pannulle ja pyöritä lämpimäksi. Lorauta kermaa ja omenaviinietikka pannulle. Mausta, hunajalla, rosmariinilla ja pippurilla. Kiehauta nopeasti. Tarjoa ruusukaali-pekonipaistos hyvän leivän kanssa.
3 kommenttia
Hunaja on nin hiilihydraattipitoinen että voi sokeriin verrata! Ei ole vhh -diettiin sopiva!
Teelusikallinen puoleen kiloon tavaraa liikaa??..voi jösses sentään 😉
Hunaja ei todellakaan kuulu karppaukseen, ei edes teelusikallinen.